KEILER NIEUWS – Vragen over corona vaccinatie – Huisartsenpraktijk De Keiler – Nunspeet
Stationsplein 18 i 8071 CH Nunspeet Tel:0341 - 759 759 Spoed 0341 - 759 759 (#1)
Header afbeelding

Terug naar overzicht

KEILER NIEUWS – Vragen over corona vaccinatie

Vragen over de coronavaccinatie

Wij kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft over het coronavaccin en hoe de vaccinatie precies in zijn werk gaat.

Algemene informatie
Voor algemene informatie over de vaccinatie tegen het coronavirus verwijzen wij u graag naar de volgende informatie van de Rijksoverheid.

Vaccinatiebewijs
Na elke vaccinatie (of dit nu bij huisarts, GGD of ziekenhuis is) krijgt u hiervan een bevestiging mee. Dat kan een registratiekaart zijn of een vermelding in het gele boekje. Zie hier de overheidsinformatie hierover.

Indien u voor een reis binnen Europa of voor toegang een vaccinatiebewijs nodig heeft, kunt u deze in principe via de CoronaCheck app aanmaken. Download de app in de App Store (Apple) of via Google Play (Android). U kunt dan een QR code aanmaken voor reizen binnen de Europese Unie. U heeft hiervoor uw DigiD nodig.

Vaccinatiebewijs via de huisarts
Iedereen met een DigiD die bij de vaccinatie heeft aangegeven dat zijn/haar gegevens met het RIVM gedeeld mogen worden, kan via de hierboven genoemde CoronaCheck app een vaccinatiebewijs genereren, ongeacht de locatie waar de vaccinatie verkregen is.

Alléén indien u de vaccinatie bij uw huisarts heeft gekregen en:

  • geen toegang heeft tot digitale middelen (DigiD en de CoronaCheck app)
  • 1 vaccinatie heeft gekregen omdat u eerder Covid-19 heeft doorgemaakt

kunt u bij onze praktijk een verzoek indienen voor een vaccinatiebewijs.  Houdt erin uw planning rekening mee dat deze procedure enkele dagen tijd kost.

Waar vind ik alle informatie over de coronavaccinatie op een rij?
De Rijksoverheid heeft een uitgebreide website beschikbaar met informatie over o.a. de werking, de veiligheid en de volgorde van vaccineren. U kunt ook deze folder erop naslaan.

Wat is de stand van zaken omtrent een ‘boostervaccinatie’?
Een boostervaccinatie is bedoeld als oppepper om de bescherming van eerdere vaccinatie(s) tegen het coronavirus op peil te houden. Meer informatie over de boostervaccinatie en dit vaccinatieprogramma vindt u op deze site van de Rijksoverheid en op deze site van het RIVM.

De boostervaccinatie ontvangt u niet via de huisarts, maar via de GGD. Ook niet als u eerder wél een coronavaccinatie heeft ontvangen van de huisarts. U ontvangt een oproep hiervoor van het RIVM. U vindt hier informatie van het RIVM over de 2e boosterprik.

Is het coronavaccin wel veilig ontwikkeld?
Ook hierover heeft de Rijksoverheid veel informatie beschikbaar op haar website. U kunt deze folder bekijken voor informatie of dit filmpje, waarin immunoloog Prof. Marjolein van Egmond meer informatie geeft over de ontwikkeling en de veiligheid van het vaccin.

Is er ook informatie in begrijpelijke taal, bijv. voor kinderen en jongeren?
Ja, er is een praatplaat met informatie over het coronavaccin in begrijpelijke taal.

Publicatiedatum: 31-03-2022